To kokke fra Hotel Vejlefjord Kur & Spa, og konditor Gabriel Alhgren, medindehaver af Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle, var med til at hente guldmedaljen.
Vejle: Det danske kokkelandshold for seniorer sikrede sig mandag guld ved VM for kokkelandshold i Luxemburg.
Med til at sikre metal var kokkene Jakob Kofoed og Benjamin Pedersen fra Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle, og konditor Gabriel Alhgren, medindehaver af Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle.
Guldet blev sikret i kategorien "varmt køkken". Her skulle der serveres en tre retters menu for 110 gæster.
- Vi har forberedt os i to år. Så det er selvfølgelig en fed fornemmelse, at vi mandag kunne sætte tænderne i den første guldmedalje, lyder det fra en glad Gabriel Alhgren i telefonen fra Luxembourg.
Sammen med holdet skal han aflevere den næste opgave onsdag, og torsdag formiddag falder afgørelsen.
- Her går vi selvfølgelig også efter metal, lyder det optimistisk fra Vejle-konditoren.
Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen er også godt tilfreds.
- Det føles fedt. Der er selvfølgelig altid nogle småfejl. Vi havde en god mavefornemmelse, da vi tog hjem søndag, og den blev så forløst i dag (mandag, red.), siger holdkaptajnen.
Holdet hentede dermed en medalje for det, man har arbejdet på de seneste to år.
- Man kan godt mærke, at sejren giver et enormt boost til holdet i forhold til, hvis det havde været en sølv- eller bronzemedalje, lyder det fra Nicolas Min Jørgensen.
-
Forret:Helleflynder med dild og sprød skorpe.Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat, løg fyldt med muslinger og ventreche mornay, sauce på karamelliseret kærnemælk og kaviar.
Hovedret:Lammeryg rullet med svampe og salvie.
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler, honningglaserede gulerødder i sprød tærte, ægte sauce og Portvins Jus.
Dessert: Lun mandelkage i aromatisk karamel.
Chokolademousse med æblefyld, æble terrin, youghurt is og mandel nougatine.
-
Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen, Min Food, Aarhus.
Mads Søndergaard, kokkelandsholdet og masterchef på TV3.
Martin Sørensen, Hounö, Randers.
Mikkel Kjølhede, Skafferiet i Hinnerup.
Jakob Kofoed, Hotel Vejlefjord Kur & Spa, Vejle.
Benjamin Pedersen, Hotel Vejlefjord Kur & Spa, Vejle.
Tommy Jespersen, Falsled Kro i Falsled, Fyn.
Nikolaj Skadborg, Skadborg Private Dining, Frederiksberg.
Frederik Bach, Molskroen, Ebeltoft.
Daniel Guldmann, Aramark/Maersk.
Gabriel Ahlgren, Vanilla Chocolatier & Konditori, Vejle.
Frederik Pedersen, Hotel Danica, Horsens.