ugeavisen.png
ugeavisen.png
  • Søg
  • Menu
E-aviser og tillæg
E-aviser og tillæg

Etik og rettelser
Etik og rettelser

Du er her: Forside  -  Ugeavisen Vejle  -  Fra skole til Borgen: Gymnasieelev i Vejle var i praktik på Borgen

Søg
Du er her: Forside  -  Ugeavisen Vejle  -  Bøgedals fornemmelse for Japan
Søg
Parret Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco smagte for første gang øl fra Bøgedal, mens de boede i Tokyo. Siden har de to gange besøgt bryggeriet. Foto: Flemming Larsen
Parret Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco smagte for første gang øl fra Bøgedal, mens de boede i Tokyo. Siden har de to gange besøgt bryggeriet. Foto: Flemming Larsen
For Ugeavisen.dk

  • {"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.0319426991045475,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}
Bøgedals fornemmelse for Japan
DEL Af Flemming Larsen , flla@jfmedier.dk
01. februar 2019 kl. 09:34

Bøgedal Brew har tidligere solgt øl til det japanske marked. Bryggeriet skal sammen med Vejle Kommune tilberede en middag bestående af lokale råvarer - japanske inspireret - og med godt øl til for erhvervsdelegation i Food Innovation House

Vejle: Der bliver smagt på chokolade med et glas godt øl til hos Bøgedal Brew lidt uden for Vejle denne råkolde mandag i januar.

Chokolade og øl sammen skaber magi, fordi begge produkter er fremstillet af folk med en passion. En brygmester og en chokolademager. Magien består også i, at et tilfældigt møde sidenhen har ført flere ting med sig. Den historie kommer vi tilbage til.

Kærlighed til kvalitet

Bøgedal Brew har tidligere leveret håndbrygget øl til det japanske marked.

Her kommer parret Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco ind i billedet. Bøgedal kom ind i deres liv for fire år siden, mens de boede i Tokyo. De skulle på picnic i Kyoto i forbindelse med kirsebærtræernes blomstring; til den lejlighed er det kutyme, at man pakker en picnickurv med udsøgte ting, og så sidder man side om side med mange andre og spiser og drikker under de lyserøde kirsebærtræer.

Da Sienna og Aldo skulle købe ind stødte de tilfældigt på en flaske øl fra Bøgedal, som blev nydt ved den lejlighed.

- Det blev til en del flasker med godt øl fra Bøgedal, mens vi boede i Japan, husker Sienna Trapp Bonie med et smil.

Senere, inden parret vendte tilbage til deres Home Town i Boulder for foden af den amerikanske delstat Colorado, havde de et stop. Ikke et tilfældigt stop; et stop, som varede i fem uger, hos Gitte Holmboe og Casper Vorting, indehavere af Bøgedal Bryghus.

- Vi havde ikke været mange minutter sammen med Sienna og Aldo før vi fandt ud af, at de var ligeså passioneret som os selv. Bare med chokolade i stedet for øl, husker Gitte Holmboe.

Og det var over et krus godt øl idéen til, at Sienna og Aldo skulle lave chokolade; lavet på kakao fra små producenter i Mexico og Guatemala opstod.

Nu er Sienna Trapp Bonie og Aldo Ramirez Carrasco atter tilbage på Bøgedal; denne gang med deres egen chokolade, der er så god, at smagen vender tilbage ned i ens svælg, efter at man har taget en tår af et bryg fra Bøgedal.

Tanken om at nå at lave et eksklusivt arrangement, inden Sienna og Aldo, i skrivende stund atter er på vej tilbage til Boulder i Colorado, måtte opgives på grund af tid.

Lokale råvarer - japansk inspireret

Tid er der til gengæld masser af, når det handler om bryg fra Bøgedal krydret med en middag - fremstillet af lokale råvarer - tilberedt og inspireret af en japansk kok.

- Vi har længe gerne ville tilbage, som leverandører af håndbrygget øl til det japanske marked.

- Og da vi hørte om det Matsumae Cup, Vejle sammen med den lokale judoklub er vært for midt i februar, og at byen ved den lejlighed får besøg af en japansk erhvervsdelegation, var det oplagt for os at blive en del af dette, forklarer Gitte Holmboe.

Sammen med en japansk kok, Massayo Funakoshi, som Gitte Holmboe lærte at kende tilbage i 2014 under et besøg i Norge og som hun senere har besøgt i Japan, skal Bøgedal Brew sammen med Vejle Kommune være medarrangør ved en middag i Food Innovation House for delegationen.

- Der skal serveres en middag, fremstillet af lokale råvarer, men der som nævnt, er japansk inspireret, da den japanske kok Massayo Funakoshi altid tager udgangspunkt i det sted hun er.

- Samtidig skal erhvervsdelegationen på besøg her på Bøgedal, hvor vi selvfølgelig vil byde på håndbrygget øl, siger Gitte Holmboe.

Og måske ikke også, der vil blive serveret lidt af cokolademestrenes chokolade fremstillet af tre forskellige slags kakaobønner i 10 varianter fra Boulder.

Ugens mest læste

Deltag her
Mark Vildbrad: En kombination med erfarne ledere og unge sprudlende talenter er en god mulighed for udvikling
Deltag her
Når livet gør knuder: Psykolog åbner klinik i Vejle
Deltag her
Kiddesvej inde i billedet til Tour de France
Deltag her
Eleverne bød på et gastronomisk gæstebud
Deltag her
Haj gør matematik til en leg
Deltag her
MeMu beholdt sin Michelin-stjerne: - Vi er glade og stolte
Deltag her
Ugens foto: Vejle Søbadeanstalt
Deltag her
Reha Biler: Kom og bryd ind i vores bil
Deltag her
Musiker optog video ved Træskohage Fyr

Seneste nyt

Vejlenser skal stå i spidsen for BR
Vejle oplever byggeboom
Stemmerne fra gemmerne
Lene er vild med design og indretning
Åben gospelworkshop i Bredballe Kirke
Vind med avisen: Billetter til Boy Georges eneste koncert i Danmark
Musikforeningen Crossroads byder på koncert med Kent Thomsen og venner samt sangerinden Lei Moe
Panteren springer med på Ferie for Alle
Kiddesvej inde i billedet til Tour de France
Fernisering med masser af stjernedrys

Seneste nyt

Startskuddet lyder i Vejle: MC Hansen giver koncert i Bygningen
Søren Pind giver anekdoter fra et langt liv i politik
Ugens foto: Vejle Søbadeanstalt
BR flytter ind i Bryggen med kæmpebutik
Gymnasium gør en dyd ud af at være interkulturelle
Se de vilde tricks med bolden: Lars vil åbne freestyle-hold i Vejle
Mark Vildbrad: En kombination med erfarne ledere og unge sprudlende talenter er en god mulighed for udvikling
MeMu beholdt sin Michelin-stjerne: - Vi er glade og stolte
MeMu skal serverer gris på gaflen til stjernetræf
Eleverne bød på et gastronomisk gæstebud
Din detailhandler: Det ældste apotek i Vejle med Claus bag roret
Deltag her
Læs mere her
Når livet gør knuder: Psykolog åbner klinik i Vejle
Deltag her
Læs mere her
Esbjerg Ribe Varde Tønder
Vejle Golf Club: Ny forpagter til restauranten og nyt navn
Deltag her
Læs mere her

Jysk Fynske Medier

Alle ugeaviser under ugeavisen.dk er en del af Jysk Fynske Medier. Læs mere om koncernen her:

  • ❯ Læs mere om koncernen
Ugeavisen.dk forside