Annonce
Ærø Økologisk Jule Ale: En enkel og letdrikkelig øl fra Rise Bryggeri. Det er en lys ale, hvor farven dog er dyb mørkerød. Alkoholprocenten er på seks. Fornemmelsen af julekrydderi kommer alene fra sammensætningen af malt og humle uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ofte ses i juleøl. Denne øl passer fint til hele skalaen på et traditionelt julefrokostbord. Foto: Lars Saugbjerg
Ugeavisen Vejle

Anbefaling: Fire skønne juleøl

Ingen jul uden skum på overlæben. Formanden for Danske Ølentusiaster i Vejle giver her sit bud på fire juleøl, der passer godt til det danske julebord.

Annonce
  • Ærø Økologisk Jule Ale: En enkel og letdrikkelig øl fra Rise Bryggeri. Det er en lys ale, hvor farven dog er dyb mørkerød. Alkoholprocenten er på seks. Fornemmelsen af julekrydderi kommer alene fra sammensætningen af malt og humle uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ofte ses i juleøl. Denne øl passer fint til hele skalaen på et traditionelt julefrokostbord. Foto: Lars Saugbjerg
  • Delirium Christmas: Denne stærke øl er fra belgiske Brouwerij Huyghe. Det er en mørk, gylden jule quadrupel, hvilket betyder 10 procent eller derover. Øllen har smag af karamel, som er kombineret med en let frugtsmag for at give den god sødme. Det er en fremragende sød, krydret og let bitter øl. Et fint valg til julefrokostbordet. Foto: Lars Saugbjerg
  • Grimbergen - Brassin De Nöel: Denne mørke ale fra Kronenbourg (Carlsberg) har en duft af vanilje, kandiserede æbler og karamel. Smagen leder tankerne hen på bland andet dadler med eftersmag af sød lakrids. Den er på 6,5 procent, og egner sig fint til lune retter som andesteg, ribbensteg og andre stegeretter. En meget sød og letdrikkelig øl. Foto: Lars Saugbjerg
  • Gouden Carolus Christmas: Endnu en mørk ale. Denne med en høj alkoholstyrke på 10,5 procent. Den er flere gange velfortjent blevet kåret som verdens bedste juleøl. Giver man ikke efter for fristelsen, kan den med fordel gemmes i flere år. Den har en sød og krydret smag af brændt karamel, anis og flere af julens krydderier. Masser af kraft og fylde, så den er et perfekt match til juleand, brunede kartofler og rødkål. Foto: Lars Saugbjerg
  • Formanden for lokalafdelingen af danske ølentusiaster, Astrid Olufsen, giver os sit bud på fire juleøl. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Ugeavisen Vejle

Leif kunne knap tænde bål - nu kan han vinde en pris

Annonce
Ugeavisen Vejle

Liv fra Vejle er blandt Danmarks bedste, når hun til dagligt svinger sin kniv

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sofie og Jeppe rækker ud efter medaljer, og forventninger til dem er store

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Biblioteket sætter fokus på verdensmålene

Ugeavisen Vejle

Lokale aktører hyldes for at styrke ungdommens plads i foreningslivet

Ugeavisen Vejle

Susanne har sat det nye hold i fodboldbyen: Spillerne er kendte ansigter fra finansverdenen

Ugeavisen Vejle

Mød Sara fra blokken til forfatteraften på biblioteket

Ugeavisen Vejle

Steen, Michael og Jacob udvikler fremtidens stjerner - nu får de selv en plads i rampelyset

Ugeavisen Vejle

At lære at dø

Ugeavisen Vejle

Alice bokser Parkinson-sygdommen på afstand - det kan resultere i en pris i kapløb med to atleter

Ugeavisen Vejle

Festfyrværkeri i forårsskoven

Ugeavisen Vejle

Lige ved rastepladsen findes en 3400 år gammel historie

Ugeavisen Vejle

To af Vejles største talenter og en ny-professionel er på tærsklen til det helt store gennembrud

Ugeavisen Vejle

Se billederne - stor udskiftning i butikker: Så meget har gågaden i Vejle forandret sig

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Byggeri på Fredericiavej

Annonce