Vejle: At gå på madskole kan bringe en masse nye oplevelser med sig, og børnene, der deltog på Mølholm Skole, var alle enige om, at de lærte en masse nyt. De var tydeligt begejstrede, især når det handlede om nye retter, som de aldrig havde smagt før, og så mærkede man en vis stolthed ved dét, at mestre kundskaberne for at tilberede maden og holde orden i køkkenet.
- Vi lavede smoothies med kiwi forleden dag, og det kendte jeg slet ikke til, lød det fra niårige Tilde Elisabeth Junker fra Jelling, der i forvejen havde en stor interesse for mad.
Hendes mor er kok og derhjemme har de blandt andet spændende kokkebøger, som der bladres i fra tid til anden. Nu har hun ny viden og inspiration, som hun kan bidrage med i hjemmet.
- Arhhh... Jeg ved ikke lige om jeg har lyst til at spise kylling mere, kunne man høre 11-årige Maja Sommer Ingemann Christensen sige imens børnene fik vist, hvordan man tilbereder "mast kylling".
Men hun kunne nu godt se på opskriften, at retten i sidste ende så ret lækker ud.
Shameera Remon Washington på blot syv år var meget flittig og ikke mindst begejstret for at lave mad, og hun var sikker på, at det hun havde lært kunne bruges derhjemme også. Jonathan Dam Brøndum på otte år syntes det var fedt at smage på alt muligt nyt, og han havde helt styr på, i hvilken rækkefølge man skal vaske sagerne, når man vasker op i hånden:
- Først tager man glassene, så bestikket og kopper og tallerkener, og så grydeskeer, skærebrætter, og til sidst pander og sådan noget.
Og sådan kunne man rundt i skolekøkkenet høre børnene udtrykke deres tanker omkring alle de nye oplevelser, de fik i forbindelse med alt det, der ligger bag den mad vi indtager.
At grønne pandekager med spinat og banan smagte vidunderligt var især noget der havde gjort indtryk på børnene, der alle oplevede en masse de aldrig havde prøvet før.